Etikai kódex

Alapelveink

A VisioDesign nem kíván olyan tevékenységeket végző vállalkozásokat munkájával támogatni, melyek megosztóak, diszkriminatívek vagy erkölcstelenek, illetve másokkal szemben (ügyfelekkel, partnerekkel) etikátlan magatartást mutatnak.

Ezért az alábbi területeken tevékenykedő ügyfeleket minden esetben elutasítjuk:

Tiltott prostitúció, kábítószer használat
Megosztó “orvosi” szolgáltatás: abortusz, eutanázia, szellemgyógyászat, kuruzsló
Alaptalan gyógyulást ígérő gyógyászati termék
Vallási, hittérítő szervezet

további saját etikai indíttatásból elutasítjuk az alábbi tulajdonsággal rendelkező vagy tevékenységeket végző vállalkozásokat:

politikai hátterű vagy politikában tevékenykedő tulajdonosi körrel rendelkező cég
pályázati pénzforrással visszaélés
etikátlan ügyfélkezelés
online átverés, megtévesztés: véletlen vásárlást, etikátlan manipulálást, nagyobb profit céljából megtévesztést eredményező technikák alkalmazása

Környezetvédelem

Ügyvitelünk és adminisztrációnk során fokozottan figyelünk a környezetünk védelmére. Ennek megfelelően majdnem 100%-ban papírmentesen dolgozunk.

Szervereinknek olyan tárhelyparkot választottunk ami a modern technikákat környezettudatosan használja, így 27%-al kevesebb energiát használ más szervertermekhez képest. Valamint a szerverterem közössége rendszeresen támogatja a Woodland Trust alapítvány munkásságát.

Etikai okokból történű szerződésbontás

Amennyiben bármely ügyfelünk időközben változik etikai kódexünkkel ellentétesen, úgy meglévő szerződésünket és partneri kapcsolatunkat haladéktalanul felbontjuk és a későbbiekben nem kívánunk együtt dolgozni. Ez esetben a fennálló tartozásokat mindkét irányba kötelező érvényűnek tekintjük és idő- és addig elvégzett munka- arányosan egyenlítjük ki.